ekstrem

Ekstrem zove ekstrema

Sjede njih dvoje za stolom i on izvadi ključ od bijesnog AUDI-a. Izvadi ona od još bjesnijeg BMW-a. Kaže on njoj kako je on poduzetnik i ima firmu čiji je vlasnik, a ona će na to kako ona ima tri firme kojima je vlasnica……….uh, ne moram dalje.

EKSTREMI VUKU EKSTREME

Ovu tvrdnju ću malo provući kroz modernu temu statusa muškaraca i žena u današnjoj kulturi i vremenu. Zatim ću ju proširiti na privatni i poslovni život i zaokružiti općim filozofskim postulatom.

Razgovaram s prijateljicom na temu kako su se muškarci u današnjem vremenu potpuno pogubili s obzirom na žene koje su se dobrano istaknule svojim znanjem, vještinama i elokventnošću. Preuzele su njihovu ulogu i sada su obje strane u duhu natjecanja. Tko može bolje, tko može više.

DOBA PROMJENA

Kada se jedan društveni sustav istroši do te mjere da ode u krajnost na uštrp drugih, nastupa promjena jednako snažna agresivno mu se suprotstavljajući.

U povijesti su muškarci imali i držali prestiž i vlast ne dozvoljavajući nikakvo pravo glasa ženama. Ženski čin protesta je jednako bio agresivan kao i muška dominacija nad ženama dostižući kulminaciju nepodnošljivih odnosa.

Ovo vrijeme je vrijeme promjena. Isticanje žena u politici i u poslovnom svijetu nerijetka je pojava. Visokom naobrazbom i stečenim sposobnostima u svom portfoliu, zaobilazeći muškarce, žene znatno koračaju ispred njih. Taj proces je u visokoj kulminaciji, odlazeći u krajnost što je ponovno prirodna pojava koju primjećujemo tijekom povijesti.

Kroz povijest možemo zamijetiti pojavu ratova kao agresivan odgovor na teror. Sila proizvodi silu.

Vrisak potlačenih je jednako snažan kao i tlačiteljev. On je nadolazeći vjesnik promjena. Promjene se temelje na agresorskom obrascu sa suprotnim predznakom.

EKSTREM BUDI EKSTREM

Niti novi ekstrem nije dobar, a ni postojan. Novi zakoni su kontrasti starih i izazivaju pobunu onih koji ih se moraju pridržavati. Sve što ide u krajnost nije dugog vijeka. Istroši se kad tad.

Nekada je žena bila zaposlena i brinula o djeci i obitelji. Danas je prisustvo toga znatno manje. Žene smatraju da ovom svijetu mogu dati mnogo više. Posvećuju se karijeri, svemu onome što ih zanima i spremne su na težak rad. Manje su prisutne kod kuće, a više zaposlene. Muškarci su ti koji su više s djecom preuzimajući obiteljske poslove na sebe. Neki brakovi pucaju zbog toga, pa se taj problem kod nekih rješava i na taj način. Broj van bračnih nad bračnim zajednicama mnogo govori o ovoj temi.

KAKO DALJE

Yin i Yang – znak skladnog odnosa muške i ženske energije u svakom od nas, putokaz e kamo sve ovo vodi. Dok se ponovno ne uspostavi potpun sklad mi ćemo i dalje biti u dobu promjena.

KOMUNIKACIJA

Dok god jedan drugom kontrirate, govorite i kroz borbu da ste u pravu, vi zapravo odgovarate agresivno. Sve dok ne uspostavite sklad – za svakoga ponešto – biti ćete u sukobu ili u vremenu promjena.

Kada će druga strana čuti vaše potrebe, a ujedno i vi njezine, vi krećete iz suprotstavljanja u timski rad.

FILOZOFSKI POSTULAT

Borba nije vječna jer ima za cilj mir.

Najveće vlastite renesanse dostižemo u vremenskom periodu promjena.

„Promjena je put iz jednog stanja u drugo“

Kad se smire duhovi prošlosti i očisti podsvijest od starih nepotrebnih programa, počinje smiraj.

Možda će vas zanimati

Ostavite komentar