slika

ISPLATI SE VIDJETI ŠIRU SLIKU

PONAŠANJE

Svako ponašanje koje zauzimamo, naša je informacija o odnosu prema nekomu ili nečemu. Informacija je i o nama. Na temelju našeg ponašanja ljudi kreiraju neku sliku o nama. Mi možemo utjecati na nju na način da postavljamo pitanja kako bi ustanovili njihovu kreaciju o nama. Ako nismo zadovoljni osvrtom, možemo korigirati postojeće ponašanje.
Kad bismo u svakom trenu imali ovaj podatak u našem umu upaljen kao kontrolnu lampicu, mogli bismo svjesno utjecati na naše ponašanje koje bi uvelike bilo prihvatljivo nama i drugima.
Prema ponašanju koje odabiremo dobivaju se informacije o tome cijenimo li osobu s kojom smo u odnosu. U komunikaciji u kojoj je prisutno nerazumijevanje, obavezno treba naglasiti kako su naši stavovi i razmišljanja samo naši i njima nikako ne želimo utjecati na tuđe razmišljanje. Odmaknuli bi od sebe svaki oblik napada na nas, no i mogući osjećaj ugroženosti druge strane.  Na taj način ostavljamo sliku kako smo spremni čuti tuđe stavove i poštivati ih. Ne moraju se stavovi poklapati da bismo mogli komunicirati, no možemo o njima razgovarati. Takvim dobrim i neutralnim stavom ne potičemo buru emocija koje su sastavni dio ljudskih obrambenih reakcija. Jedino čemu dajemo naglasak su sloboda i dobar osjećaj. Znači komunikacija nije samo ona u kojoj dijelimo iste stavove i ista razmišljanja. Ona dobiva visoku ocjenu na ljestvici u trenutku kad smo spremni tolerirati tuđa razmišljanja u potpunosti suprotna nama. Dokazivanja tko je u pravu, a tko nije ne vode nikamo dalje od konflikta.

SLOBODA

Razgovaram s kolegom o temi komunikacije i zauzimanju stavova. Pitao me kako odgovoriti učeniku koji otvoreno smatra kako za razgovor nije potrebno znanje o padežima. Moj stav prema učeniku je sljedeći.
„Da, apsolutno si u pravu, znanje o padežima nam nije potrebno da bismo mogli razgovarati. Znanje o padežima nam je potrebno i navodim primjer. U situaciji kad upoznamo stranca koji uči hrvatski jezik i ne razumije kada i zašto se imenica sklanja (npr. lopta, loptu, s loptom itd.)“.
Kolega nije mogao prihvatiti, odnosno njegov sustav nije mogao prihvatiti, da se točnije i neutralno izrazim, moje odobravanje učeniku „Da potpuno si u pravu…..“.
Maknimo se od teme razgovora kojeg smo kolega i ja vodili i prebacimo se na tu najbitniju rečenicu koja pruža sljedeću informaciju osobi kojoj je upućena.
Što on čuje:
„Poštujem tvoje mišljenje i ono je zaista točno i vrlo pametno izrečeno gledajući samo u smjeru razgovora“.

ŠIRA SLIKA

Prelazim na širu sliku „pojma padeža“. Mogu navesti još neke primjere kako bi učenika poučila da sve ono što vidi, čuje, osjeća i zna, uvijek ima širu sliku. Na taj način i on može dozvoliti drugima i tolerirati njihovo razmišljanje o istom pojmu kojeg možemo promatrati s više međusobno različitih pozicija.
Mnogo puta sliku koju gledamo u jednoumlju i na taj način ostajemo zarobljeni, ne dopuštamo si izlaz iz okvira i zaustavljamo svoj razvoj prema naprijed, prema dalje.
Da, istina je da nečije razmišljanje i stavove ne možete prihvatiti, no možete to prevaliti preko usta jer time pokazujete poštovanje prema osobi koja vam se obratila.

SIGURNA ZONA

Tim bitnim korakom gradite sigurnu zonu(rapport) između sebe i sugovornika. Tada se emocije smekšaju, tonaliteti smiruju, držanje tijela opušta, a razgovor poprima takve zanimljive razmjere koje niste očekivali na obostrano zadovoljstvo.
Ipak se isplati!
ŠTO?

Možda će vas zanimati

Ostavite komentar