jaka

Jaka ili slaba, kakva ste osoba?

RASULO

Dolazim kući i vidim ta vrata u rasulu, vodu u sudoperu koja ponovno teško ide u odvod jer pad vode nije napravljen kako treba. Da skratim, kuća je u rasulu i trebalo bi mnogo uložiti. Kuća nije u potpunosti moja već pola na bivšeg muža. On ne želi da ga isplatim, a i ne želi da on mene isplati. Znači ulaganje mi ne pada na pamet.

Smiri se, prihvati da je takvo kako je i osmijeh na facu. Ovo je autosugestija. Prošlo me je, super. Sad mi treba nešto manje od 5 min. Nekad sam to prežvakavala godinama.

OBITELJ

Gleda mene moja kćer pametnica, duhovnjakinja i mudrica, pa kaže: „Mama, ja da sam na tvom mjestu već bi odavno završila u dubokoj depresiji“.

Krene sve na smijeh: „Joj dušo možda sam ja već odavno u depri da to više niti ne primjećujem ili se jako dobro nosim s tim“

„Ma ne tisi vjerojatno jaka, pa to sve možeš“: kaže moja ljepotica.

Da, zanimljivo. Jake ostaju u ovakvim upitnim i ne sređenim situacijama? Baš zanimljivo.

Ne bi baš rekla. Mislim da bi se jake odavno pokupile iz ovakvih situacija i malo puno mislile na sebe. Ja sam ostala s vama jer osjećam preveliku odgovornost kao roditelj prema svojoj djeci. Ona jaka je otišla i pomogla si…..djeca su u međuvremenu narasla i sve je super. Ja slaba ostala, a nemogućnosti za ovo ili ono zaredale se.

Ok, ti kažeš da sam jaka, možda si u pravu. To je ono što ja ne vidim.

BEZ IZLAZNO

Prekriži BEZ i ostaje ti IZLAZ.

Nekada davno sam mislila da neću nikada izaći iz braka u kojem se ne osjećam zadovoljno, već usamljeno.

I to je vrijeme došlo. Danas sam zaista sretna i zadovoljna osoba koja napokon imam sve ono što nisam imala.

Mislila sam da nikada neću moći kupiti novu kuhinju i da je to predodređeno samo za one koji imaju novac.

Ubrzo sam je kupila sama samcata od svoje plaće.

PODSJETNIK

Stoga, onih mojih 5 minuta s početka samo je podsjetnik koliko sam jaka, kako kaže moja kćer.

Podsjetnik o tome gdje sam, a gdje želim biti.

VISION BOARD

Od silne tuge za kuhinjom, izrezala sam sliku iz jednog časopisa i stavila je na pluteni pano u boravku. Pa nek ju gledam ako ju već ne mogu imati. Nije prošlo par mjeseci i ukazala se prilika za 24 rate bez kamatno.

Evo je, danas, ista kao iz časopisa.

Danas je moj vision board pomno odabran i sadržajan. Upravo ga stavljam na pluteni pano. Ako se i ne ostvari bar je lijepo gledat slike i vidjet se u njima. Zanimljivo je da se uvijek nešto ostvari jer gledajući u neke slike dulje vrijeme mozak ih širi dopunjavajući ih svojom pričom, a u njoj se nalaze sva naša rješenja.

Pa vidjet ćemo……………

Možda će vas zanimati

Ostavite komentar