komunikacija je govor

KOMUNIKACIJA, DANAS, SUTRA, PREKOSUTRA

Jeste li prisutni u bilo čemu što činite, pa tako i u komunikaciji koju vodite svakodnevno?

Jeste li ikada uhvatili osjećaj koji se pojavio u vama dok ste razgovarali s nekim?

Možda vam ovo zvuči nemoguće, no vjerujte nije. Kada usvojite ovu tehniku komunikacije, moći ćete jednako tako primijetiti i tuđe sitne detalje ponašanja.

KOMUNIKACIJA (NI)JE ZAHTJEVAN POSTUPAK

Razgovarat o nekom sadržaju, slušati osobu i nakon toga formulirati svoju rečenicu, a uz put prepoznati osjećaje koji se rađaju u vama i izlaze na površinu, osjeća se kao zahtjevan posao. Podsjeća na multipractic. Dok ste u toj radnji zamijetiti trebate sve neverbalne i verbalnih znakove koje odašiljete kao i druga strana. Slažem se u potpunosti, ima tu puno posla.

Sad mi je zadatak razuvjeriti vas od ovog stava ako ga imate i poučit vas da to nije tako.

Ove sve radnje koje sam nabrojala svi mi ionako radimo, ali na podsvjesnoj, odnosno nesvjesnoj razini. Ono što dobivate tijekom komunikacije, a zove se odgovor, uzrok je „vaše“ komunikacije i „vašeg“ stava kojeg iznosite.  Postoje razgovori za koje se trebamo odlično pripremiti. Drugima pristupamo više improvizatorski, pripremu gradimo u samom trenutku. Možete se fenomenalno pripremiti za neki od razgovora, no on će se modelirati u trenutku s obzirom na sve najsitnije detalje koji će vas kao sitne, nevidljive strelice gađati direktno u metu. U razgovoru imamo dvije mete i dva strijelca, ne zaboravite na te uloge. Svatko ima svoje oružje. Netko ga već spremnog drži s metkom nabitim u cijevi. U razgovoru oružje može biti čak spremljeno u korice, no ono je ovdje i nikad ne znamo kada će biti upotrijebljeno. Pretpostavljate o kome to ovisi.

PRESUDNI TRENUTAK ZA DOBRU KOMUNIKACIJU

Nesvjesni razgovori u kojima nismo mentalno uključeni mogu nas odvesti na razne puteve koje želimo i one koje ne želimo. To su razgovori nakon kojih možemo izaći iscrpljeni. To su razgovori nakon kojih možemo izaći povrijeđeni, ljuti, bjesni, tužni ili jednostavno hladni. Uzalud utrošeno vrijeme neće nam ići u prilog. Kakvi smo nakon od onoga kakvi smo biti u početku razgovora?

Kakvi vi želite biti nakon neke komunikacije? Je li vam to bitno ili ne?

Onima kojima to nije bitno i sada se smiju ovim mojim riječima, molim ne kukajte nakon zbitog čina.

Svima onima koji imaju potrebu i rade na tome da nakon uloženog vremena u neki od razgovor, izađu nasmijani s pokojim novim uvidom i novim iskustvom, skidam kapu i veselim im se.

Kada ovo svladate bit ćete u prednosti u svakoj komunikaciji koju vodite. Svaka komunikacija ima cilj. Oni koji je vode nesvjesno tvrde da nemaju cilj. Neka samo odvrte film na početak i neka se upitaju. Zbog čega točno sam ušao/la u ovaj razgovor? Isti ti smatraju ovo čistom manipulacijom. Činjenica je da isti ti dozvoljavaju da budu izmanipulirani.

Nije važno jeste li vrsni komunikator ili ćete do tek postati nakon niz edukacija koje ćete proći, bitno je jedno krucijalno pitanje kojeg trebate postaviti sami sebi prije nego što ste razgovor započeli?

Kako se želim osjećati poslije? U kojem stanju želim biti?

S tim poslije, kojeg možete zamisliti kao poklon ili teret, odlazite dalje u druge razgovore, situacije, odnose na privatno ili poslovnom nivou.

Uvijek budite jedan korak ispred, isplatit će vam se!

Komunikaciju možeš graditi izgraditi posjetiš li neke od edukacija klikni

Možda će vas zanimati

Ostavite komentar