KORAK DO USPJEHA

OPET MI NE IDE

Planovi koje ste zamislili kako bi napravili posao koji morate i sastavili svoje slobodno vrijeme ne ostvaruju se. Vaše zamisli jednostavno ne prodiru u vašu osmišljenu misiju. Zarobljeni ste u starim navikama i načinu ponašanja kojeg kanite već duže vrijeme


Preplavljuje vas val nezadovoljstva. Ne želite se tako osjećati.
izbjeći.

“Gdje sam opet zapeo?” – vrtite u glavi sindrom pokvarene ploče.

Ovakve i njima slične situacije su vrlo česte i proganjaju sigurno 90% ljudi. Slušam, najviše žalopojki baš na tu temu.

PREOKRET

I tih 90% ljudi je ipak izašlo iz ovakvih naoko bezizlaznih sutuacija i krenulo na drugačiji način, onaj koji su na početku odabrali. Poznato vam je da su se opet vratili na staro. No, ostavimo to zakratko po strani i pozabavimo se rješenjem situacije kako ostaviti staro ponašanje i krenuti u željenom smjeru.

MOTIVACIJA

Koliko vam se puta dogodilo da ste na kavama ili u telefonskom razgovoru potisnuto nezadovoljstvo morali izbaciti vam na površinu?

Niste željeli, no samo se prevalilo preko usta.

Jeste li nakon toga dobili odgovor, smjernicu, pa na kraju motivaciju?

Ili dok ste prepričavali svoj problem, shvatili ste da se on ne nalazi u toj priči već negdje izvan nje.

 

PRIMJER

Navest ću jedan banalan primjer kojeg svatko od vas može obojati svojim bojicama.

Ne da mi se učiti za diplomski koji se zove “Prirodna staništa bjeloglavih supova u Hrvatskoj”.

Isplanirano vrijeme da bih ipak napravila, ne provodim. Nezadovoljstvo raste. Razgovaram s kolegom. On me usmjeri u drugom pravcu. Dobivam informaciju da je na fakultetu raspisan natječaj za pristup i rad na projektu EU o „Utjecaj volontera na život i produljenje vrste bjeloglavih supova“ na području cijele Europe. Svi uključeni u projekt dobit će dodatne bodove i njihova imena na ovom istraživanju bit će objavljena u članku i web stranici EU “Zeleni planet”. Ideja koja mi sjeva u glavi je sljedeća. Dok pišem projekt moram se definitivno dotaći i svoje teme koju polažem te ću kroz nju saznati i informacije vezane za ovaj projekt. Dobit ću dodatno znanje, ugled, lakše završiti i obraniti diplomski. Ovaj mi se put najviše sviđa.

Jednim udarcem dvije muhe.

Možda će vas zanimati

Ostavite komentar