NENASILNA KOMUNIKACIJA – temelj svake komunikacije

Radionice

Jeste li se ikada zapitali koliko nasilnih riječi koristite u svojoj komunikaciji? Vjerojatno niste. No sigurno ste se zapitali ili bar ostali začuđeni kako su se neki osjećali prozvani ili zakačili za neke vama benigne riječi u komunikaciji s vama. Najčešće u najboljoj namjeri kako bi sve išlo vrlo glatko i kako bi dobili razumijevanje, sve krene u nekom krivom smjeru i u najgorem slučaju vas smatraju napadačem i neosjetljivom osobom, a vi ste samo izrekli neke od svojih stavova. Sve se to može drugačije učiniti ako znate kako i na koji način.

Nasilna komunikacija je prisutna kao navika ponašanja mnogih. Valjano ju prepoznati, ublažiti i izbjeći velike su prednosti samo nekih koji znaju kako.

Svako nerazumijevanje, potencijalni sukobi i sukobi su rezultat korištenja nasilne komunikacije.

Ona je najčešće dio nesvjesnog ponašanja i presudni elemenat rezultata bilo koje komunikacije. Koliko god se trudili biti dobri komunikatori, a da je istovremeno temelj naše komunikacije, inzistiranje u sadržaju ili glasu, pokazatelj je prisutnosti nasilne komunikacije.

Kako bi izbjegli nasilnu komunikaciju i usvojili alate nenasilne komunikacije prvo trebamo prihvatiti rečenicu koja govori mnogo:

„Komunikacija je emocionalna svjesnost, a ne emocionalna reakcija“

Želite li biti emocionalno slobodni, smireni, zadovoljni i sretni, i kao osoba i kao komunikator, sigurno ćete izabrati nenasilnu komunikaciju odnosno emocionalnu svjesnost.

Iako tema ove radionice ima vrlo snažan naslov, mi ćemo kroz jednostavne i zabavne vježbe na opušten način omogućiti svakome glatko usvajanje tehnika nenasilne komunikacije.

 

Jezik kojim govorimo je sve što imamo. Ne postoje neke druge varijacije na ovu temu. Ne govorim o materinjem jeziku, nego o jeziku kojim komuniciramo. Svi imamo svoj specifičan jezik. E, tu je najveći problem i istovremeno jedini izlaz. Prilagodbom svog jezika, jeziku neke druge osobe, možemo fenomenalno uspostaviti odnos kakav želimo.

Osim prilagodbe jezika potrebna je i prilagodba držanja, glasa i mimike lica. Da bismo mogli modelirati osobu prvo je moramo kalibrirati.

 

Kome je namijenjena ova radionica:

Teško mogu izdvojiti ljude kojima ovo ne treba, bili oni profesionalci ili amateri.

Razine koje se prolaze na radionici:

o  Vrijednosti, potrebe, interesi, pozicije

Medijacija

Emocionalna reakcija i emocionalna svjesnost

Prihvaćanje-korak prema pozitivnoj komunikaciji

o  Kalibriranje – modeliranje

o  Jezični modeli

 

„Ne dozvoli da komunikacija nadraste tebe, nadrasti ti nju.“

Mjesto i vrijeme održavanja radionice:

  • Centar za kulturu Novi Zagreb / Trg Narodne zaštite 2, Remetinečki gaj
  • 18.4.2018. 18.30-21

Cijena radionice, uplata i prijava:

  • 250 kuna
  • 50% ukupne cijene radionice potrebno je kao osiguranje vašeg dolaska uplatiti na IBAN: HR 4523300031154058915, a ostatak plaćate na prvom dolasku
  • Prijave za radionicu su obavezne na e-mail info@coachingflow.com ili 091 581 9176
  • Prijave i plaćanja zaprimamo do 14.4.2018.
  • Osigurajte svoje mjesto i dolazak na vrijeme

Kada pronađete svoje vrijednosti u ovoj edukaciji

Prijavite se

Prijava

NAPOMENA:

Svi mogu koristiti uslugu individualnih termina, no polaznici radionica mogu istu uslugu mogu dobiti u pola cijene – TOP PROMO COACHING http://coachingflow.com/usluge/top-10-promo-coaching/.

 

Moderator i autor radionice :

Aleksandra Ivanac / life & business coach / NLP practitioner / Theta healing Practitioner / High mediator / mentor mag. prim. educa / art teacher

 

Naše usluge

Coach for Life & Business

Coach for Life & Business

U trenucima bržeg napredovanja s pozitivnim rezultatima potreban vam je business ili life coach....vi odaberite...

Radionice

Radionice

Učiti možete iz knjiga ,ali provjeriti razinu znanja te ga nadograditi možete jedino u društvu, pohađajući radionice, predavanja ili seminare.....iskoristite sve prilike koje vas zainteresiraju

TOP PROMO COACHING

TOP PROMO COACHING

Mogućnosti su tu da biste ih iskoristili

MASTERMIND TRENING

MASTERMIND TRENING

Ovim treningom u kojem ćete, i uživati i pomučiti se, uvest ćete u svoj život mnoge promjene, nove ljude, nove projekte, poslove, zadatke, iskustva, odnose.....