NENASILNA KONUNIKACIJA - temelj svake komunikacije

Javnost

Jeste li se ikada zapitali koliko nasilnih riječi koristite u svojoj komunikaciji? Vjerojatno niste. No sigurno ste se zapitali ili bar ostali začuđeni kako su se neki osjećali prozvani ili zakačili za neke vama benigne riječi u komunikaciji s vama. Najčešće u najboljoj namjeri kako bi sve išlo vrlo glatko i kako bi dobili razumijevanje, sve krene u nekom krivom smjeru i u najgorem slučaju vas smatraju napadačem i neosjetljivom osobom, a vi ste samo izrekli neke od svojih stavova. Sve se to može drugačije učiniti ako znate kako i na koji način.

Nasilna komunikacija je prisutna kao navika ponašanja mnogih. Valjano ju prepoznati, ublažiti i izbjeći velike su prednosti samo nekih koji znaju kako.

Svako nerazumijevanje, potencijalni sukobi i sukobi su rezultat korištenja nasilne komunikacije.

Ona je najčešće dio nesvjesnog ponašanja i presudni elemenat rezultata bilo koje komunikacije. Koliko god se trudili biti dobri komunikatori, a da je istovremeno temelj naše komunikacije, inzistiranje u sadržaju ili glasu, pokazatelj je prisutnosti nasilne komunikacije.

Kako bi izbjegli nasilnu komunikaciju i usvojili alate nenasilne komunikacije prvo trebamo prihvatiti rečenicu koja govori mnogo:

„Komunikacija je emocionalna svjesnost, a ne emocionalna reakcija“

Želite li biti emocionalno slobodni, smireni, zadovoljni i sretni, i kao osoba i kao komunikator, sigurno ćete izabrati nenasilnu komunikaciju odnosno emocionalnu svjesnost.

Iako tema ove radionice ima vrlo snažan naslov, mi ćemo kroz jednostavne i zabavne vježbe na opušten način omogućiti svakome glatko usvajanje tehnika nenasilne komunikacije.

 

Jezik kojim govorimo je sve što imamo. Ne postoje neke druge varijacije na ovu temu. Ne govorim o materinjem jeziku, nego o jeziku kojim komuniciramo. Svi imamo svoj specifičan jezik. E, tu je najveći problem i istovremeno jedini izlaz. Prilagodbom svog jezika, jeziku neke druge osobe, možemo fenomenalno uspostaviti odnos kakav želimo.

Osim prilagodbe jezika potrebna je i prilagodba držanja, glasa i mimike lica. Da bismo mogli modelirati osobu prvo je moramo kalibrirati.

 

Kome je namijenjena ova radionica:

Teško mogu izdvojiti ljude kojima ovo ne treba, bili oni profesionalci ili amateri.

Razine usvajamo na radionici:

o  Vrijednosti, potrebe, interesi, pozicije, mape

o  Medijacija

o  Emocionalna reakcija i emocionalna svjesnost

o  Prihvaćanje – korak prema pozitivnoj komunikaciji (slušanje radi?)

o  Kalibriranje – modeliranje

o  Jezični modeli

 

„Ne dozvoli da komunikacija nadraste tebe, nadrasti ti nju.“

 Vrijeme i trajanje  radionice:

  • 25.10.2018.
  • 18-21h

Cijena radionice, uplata i prijava:

  • 400 kuna
  • plaćanje na račun IBAN: HR 4523300031154058915
  • za sve uplate dobivate valjan račun, i potvrdu o prisustvu na radionici
  • Prijave i plaćanje do 7. dana prije početka edukacije
  • Prijave na linku ispod
  • Osigurajte svoje mjesto i dolazak na vrijeme

klikni

Prijava

ISKORISTI POPUST:

ako te zanima slijedi više informacija

klikni

POPUST

NAPOMENA:

Svi mogu koristiti uslugu individualnih termina, no polaznici radionica mogu istu uslugu mogu dobiti u pola cijene – TOP PROMO COACHING http://coachingflow.com/usluge/top-10-promo-coaching/.

 

Moderator i autor radionice :

Aleksandra Ivanac / life & business coach / NLP master practitioner / Theta healing Practitioner / High mediator / mentor mag. prim. educa / art teacher