Preuzmi vlast nad svojim mislima

Preuzmi vlast nad svojim mislima

Preuzmi vlast nad svojim mislima, s njima možeš učiniti što želiš
– Platon

Zanimljivo je da se naš mozak koji je težak otprilike 1.3 kg i sastoji od 75 posto vode s nevjerojatnih 160 tisuća kilometara krvnih žila i između 80 i 120 milijardi neurona.

Svaki dan ga opterećujemo sa 70 000 misli. Vaše računalo može nesmetano raditi s otvorenih tek par programa istovremeno, u protivnom rad blokira i to nam je znak da ga moramo odmah rasteretiti. Prema sebi se tako ni približno ne odnosimo, naprotiv suvišne programe ne gasimo nego stvaramo još veću mrežu uključujući nove programe.
Takvo stanje mozga uzrokovat će nastajanje stresa.

Ako je svaka misao samo jedan program,a taj program vuče sljedeći program i tako redom,a zanimljivo je da mozak i dalje radi, ne gasi se,zaključak je sljedeći

“Jasno mi je da znam zaštiti svoje računalo, ali kako da zaštitim svoj mozak jer se nimalo dobro ne osjećam kada previše mislim te uz to osjetim kako naviru ko muhe još mnogo novih misli. Nema kraja. Mislim da ću eksplodirati.”

Poznajem ljude koji meditiraju,odlaze u kratke osame, jogiraju rano ujutro kad vrlo malo ljudi ima na ulicama,izvode redovito razne tehnike tjelesnih vježbi koje su bazirane na kontroli disanja itd. Vidim da su vrlo smireni i ne bi baš rekla da su opterećeni onim brojem misli o kojem sam govorila.

Kad sam ih upitala kako oni uspjevaju ne dovest se do puknuća kao balon,odgovorili su mi da su sami sebe istrenirali da već u startu gledaju na probleme kao neprobleme, kaotične situacije kao nekaotične, jednom rječju sve moguće potencijalno negativno prebacuju u pozitivno. Svoje sudove o nekim događajima ili ljudima ne izgovaraju jer su to riječi papričice i mogu izgorjeti cijelu našu unutrašnjost. Iz cijelih razgovora, aktualnosti, konflikata – traže samo ono pozitivno.

Mislim da su ovi pojedinci shvatili koliko su moćni jer njihov odabir što će misliti,a zatim djelovati je samo njihov.

Eee, sad mi je jasna ona deviza koju često čujem “Budi promjena u svijetu” ili “Mijenjat možeš samo sebe, ali ne i druge.

Ove izuzetno velike osobne moći nažalost nismo svjesni sve do jednog trenutka kada shvatimo da ovako više ne želimo dalje, želimo bolje, želimo drugačije.

Možda će vas zanimati

Ostavite komentar