Tko je stvorio očekivanja

Tko je stvorio očekivanja

Tko je stvorio očekivanja?
Uvijek me iznenadi.

Očekivanja su mix svih osjećaja koja postoje u nama među kojima je uvijek u svakoj pojedinoj situaciji jedan osjećaj dominantan i on diktira postojećim očekivanjem .

Ona nas sputavaju da dopustimo životu da ide svojim tokom. “Očekivanja” su negativne misli koje blokiraju i stvaraju prepreke u našem životu.

Uvjerenja su također očekivanja.  “S obzirom na moja uvjerenja i stavove očekujem …”, zbog njih ne prihvaćamo nove prilike.

Platon nas uči odgovornosti za svoje misli.

Kako?

Osjećaji koji nam nedozvoljavaju odmak od novo nastale situacije su: ljutnja, mržnja, zavist, vezanost, ljubomora, nerazumijevanje, stid,strah. Ostali smo vezani uz jedan od osjećaja kojeg smo kreirali sami.Ovo je primjer samozarobljavanja, ali nama su ipak drugi krivi. Oni su odgovorni , ne mi

Poslije trježnjenja dolazi praštanje.

Moći oprostiti sebi izuzetno je veliki činza svakog pojedinca.

U protivnom, postojeće osjećaje zamijenit će na kraju tuga.

Ako oprostimo sebi ne ćemo prihvatiti samo sebe upravo takvim kakvi jesmo , nego i druge u potpunosti. Cijelom događaju dali smo malo zraka . Borba sa samim sobom prestaje.

Sada možemo razumijeti , jer razumijemo sebe ,kad nam drugi čine nešto loše oni to čine iz vlastitog straha. Strah je emocija koja ne živi u nama i nije prirodna nego dolazi izvana. Strah je emocija bojazni od gubitka.

Gubiti možemo ljude, odnose, situacije , stanja .

Gubiti možemo samo ako smo se vezali. Kada se vežemo, bojimo se da to ne izgubimo.

Svaka misao/osjećaj ima svoju moć samo ako smo vezani za nju.

Zanimljivo je da se nekih događaja npr. prvog poljubca jako dobro sjećamo,čak i nekih mirisa,mogućeg povjetarc.

A znate zašto to pamtimo cijeli život?

Jer je uz tu misao sjećanja lijepi se neki osjećaj. Ne uvijek. Mnogih drugi događaja se uopće ne sjećamo jer se nije na njih zalijepio osjećaj.

Možda će vas zanimati

Ostavite komentar