win

WIN – WIN (SITUACIJA) KOMUNIKACIJA

USPJEŠNOST

Educiram se i čitam brojnu literaturu kao i mnogi od vas jer želite napredovati i biti uspješni. Uspješnost doživljavam kao opće zadovoljstvo kod sebe, a onda i kod drugih. Ako ono ne dolazi iz mog osobnog stava ne mogu očekivati da ću to osjetiti i na drugoj osobi koja stoji preko puta mene. Zadovoljstvo ne gledam kroz dobiveni rezultat, nego kroz cjelokupni sadržaj koji čini komunikaciju. Rezultati stoga mogu biti i neočekivano bolji.

KOMUNIKACIJA

Komunikacija kao i svaka dobra klopica ovise o sastojcima, a pogotovo onim najsitnijim i najneprimjetnijim koji mogu promijeniti cijelo jelo ili mu dati sasvim drugačiji okus, a to su začini. Stoga glavni sastojci nisu ponekad toliko bitni. Teško da ste jedno jelo napravili identično i svaki sljedeći put. Tako je i s komunikacijom. Ona je živi proces koji se mijenja iz sekunde u sekundu. Sve ipak ovisi o stavu kojeg zauzimamo i našoj otvorenosti prema novim momentima. Na temelju iskustava kojeg stječemo, komunikacija postaje tečnija, a sugovornici opušteni s osjećajem međusobnog razumijevanja. To se može nazvati mudrošću iskustava kroz koje prolazimo.

WIN – WIN

Svaki završetak u dobrom ozračju bez obzira na rezultat komunikacije ostavit će jednu i drugu stranu u stanju slobode , odnosno neovisne jedne od druge. Ovo se postiže međusobnim poštovanjem za kojeg uvijek trebamo biti spremni davati, no i tražiti. U suprotnom ostat ćete vezani za misli koje su dio već daleko prošlog razgovora. Neprospavane noći, što ste mogli reći, a što niste čekat će vas u prikrajku.

Nedavno sam bila u poziciji da prihvatim jednu ponudu. Postavila sam uvjete koji su mi bitni za ugled mene i mog posla kojim se bavim. Radi se o jednom digitalnom proizvodu koji trebam prvo isprobati i vidjeti njegovu učinkovitost kako bih mogla odlučiti jesam li za to ili ne. Drugim riječima ako dobivam ono što trebam, uzet ću. Čisto poslovno gledište bez obzira s kim ga dogovaram. Ako ne razmišljam o tome unaprijed, vjerujte nitko to neće napraviti umjesto mene. Svi gledamo svoje pozicije, a svaka komunikacije se sastoji od pozicija koje smo momentalno zauzeli. Radi njih možemo se vrlo često naći u konfliktnim situacijama.

Suprotna strana nije tako gledala i nastao je trenutak obrane pozicija. Osobe u pozicijama imaju svoje potrebe koje žele zadovoljiti što je također sastavni element bilo koje komunikacije. Uglavnom, pozicije su bile dijametralno suprotne kao i interesi. Ako potrebe i interesi nisu zadovoljeni s obiju strana može nastati konflikt ili nastavak komunikacije koju prekidamo u nekom drugom vremenu. Nasuprot mom poslovnom stavu pojavio se suprotan interes koji nije strogo strukturiran kao moj.

KRAJ

Komunikaciju za koju shvatite da ne ide u smjeru u kojem želite treba skratiti, ne prekinuti. Kako smo išli prema kraju razgovora dala sam do znanja da razumijem sve što mi je osoba rekla i da mi je drago što to sada znamo. No, kako se ne poklapamo, možda bi bilo dobro ostaviti dogovor na standby-u, za što se druga strana složila.

Ovakvim načinom dajete sebi i drugome slobodu da razmisle o sadržaju razgovora, nakon kojeg mogu dati svoj pristanak za dalji zajednički rad ili nepristanak, što je sasvim u redu.

Odluku koju tada dajemo dat ćemo svjesne i hladne glave bez utjecaja emocija koje se prelijevaju ovom, pa i svakom drugom komunikacijom.

WIN – WIN

Win – win komunikacija ne treba biti, kako ćete naći u knjigama, trenutak kada su obje strane zadovoljile svoje interese i potrebe, bez obzira na pozicije.

Win – win situacija je svaka ona iz koje izlazite osjećaja da ste dobro postupili i za sebe i za drugu stranu.

Nasilno, pritišćući i drugu stranu da ipak nešto učini nije zdravi put nastavka odnosa i komunikacije.

Sigurno ste imali situaciju kada ste osjetili da nešto ne ide i odustali ste. To što su vam se otvorila druga vrata, novi moment u kojem ćete moći učiniti ono što ste naumili, nije nikakvo čarobnjaštvo, nego vaša sposobnost odmaka od onoga što vam ne treba ili vas sputava.

 

Možda će vas zanimati

Ostavite komentar