COACHINGFLOW NOVOSTI

NOVA BESPLATNA RADIONICA OD RUJNA

KONTROLA EMOCIJA

EDUKACIJA NASTALA IZ PRAĆENJA POTREBA NAŠIH KLIJENATA I HVALA IM ZA TO!!!

Trebamo li kontrolirati svoje emocije?

Ako da KAKO?

Ako ne ZAŠTO?

Postavlja se pitanje što znači kontrolirati nešto? Kada kontroliram eliminiram li postojeće ili trebam činiti nešto drugo?

Emocije su dio nas i našeg postojanja. Svaka misao koja se pojavi u našem umu prihvaćana je s naše strane ako čini u nama onaj osjećaj koji nam je dobar. Nakon tog osjećaja krećemo u neku od akcija. U suprotnom ne krećemo, no možemo i s tim lošim osjećajem krenuti, a pitanje je kakav ćemo dobiti rezultat. Želimo li takve rezultate ili one koji će biti dobri za nas i druge?

Ovim pitanjem kreiramo novo ponašanje kojim biramo neku novu emociju.

Temeljno rečeno, bez obzira na nezadovoljstvo pojedinca u reakciji prema emocijama koje osjećamo, po ovome što sam navela, ne kontroliramo emocije već činimo supstituciju onih koje nam ne odgovaraju s onima koje nam čine dobro.

Emocije su važan dio našeg ponašanja koje prepoznaju drugi ljudi i na temelju naših ponašanja nas klasificiraju u neke svoje grupe. Iskrenu emociju bila to tuga, ljutnja, žalost ili radost prepoznat će oni s kojima smo u odnosu, te će to dakako cijeniti. Ovo je dobro znati kada smo spremni na promjene. Svako umjetno ponašanje će biti prepoznato i sav trud pada u vodu.

Emocijama ćemo potkrijepit svoje ponašanje i pružit sugovorniku informaciju kako nešto ili netko djeluje na nas.

„Kontrola“ je možda, po mom mišljenju rigidna riječ, pa rado koristim formulaciju „promjena ponašanja“.

Kako emocije određuju naša ponašanja, mi ih možemo birati i kreirati i to ona ponašanja koja su za nas poželjna jer smo si mi s njima u redu.

Naših 5 osjetila kojima primamo informacije izvana plus naše misli u isto vrijeme pobuđuju ili naučene ili potpuno nove emocije. Na temelju njih kreiramo svoja ponašanje.

Svrha ove edukacije je da prepoznajemo svoja ponašanja u trenutku kada se ona dešavaju, te s njima misli i emocije koje se pojavljuju. Kad nađemo njihovo objašnjenje koje su temelj naših uvjerenja možemo kreirati novu reakciju, odnosno novo ponašanje koje nas zadovoljava kao i osobe u našem okruženju. Na temelju njihovih ponašanja dobit ćemo povratnu informaciju naše akcije, odnosno potvrdu našeg odabranog ponašanja. Potvrda može biti da idemo u dobrom smjeru ili je potrebna korekcija.

Volim reći da je sve ovo igra koja me podsjeća na igru malog djeteta koje tek formira svoja ponašanja. Dijete nakon svakog ponašanja promatra reakciju roditelja ili drugih osoba kako bi checkiralo svoje ponašanje kao ponašanje koje prolazi ili ne.

Kroz igre i pomno odabrane vježbe uhvatiti ćete sebe koliko mnogo već znate i koliko mnogo možete učiniti na tzv. kontroli emocija, odnosno ponašanja.

Nemate čarobni štapić kojeg imaju protagonisti u filmu „MAN IN BLACK“ kako bi obrisali svoju prošlost i to je dobro, jer ne biste imali na čemu sada raditi. 

Na onome što ste doživjeli,  a više to ne želite, informacija je za vas što je to što želite.

To što želite možete kreirati upravo sada.

Ova kratka i poučna radionica u trajanju od samo 3 sata biti će nova BESPLATNA radionica plasirana od rujna (za sada to je bila UKRADI VRIJEME koju možete posjetiti još samo jednom u lipnju).

Za one koji ne znaju COACHINGFLOW ima u svom srcu želju svaki mjesec činiti dobro svojim volonterskim pozivom. To je dio njegove svrhe i misije rada.

Rujan, listopad, studeni i prosinac će biti upravo ti srčani mjeseci.

Upišite se na listu za primatelja COACHINGFLOW NEWSLETTER-a jednom mjesečno, kako bi bili na vrijeme obavješteni o aktualnim događanjima.

VAŠ COACHINGFLOW