Neću – Hoću – Mogu

izvan kutije

 TRODNEVNA EDUKACIJA ZA PROSVJETNE DJELATNIKE

Možemo li uz brojne ometajuće situacije tijekom rada osvariti i održati visok stupanj motivacije i proaktivnosti?

Ovo pitanje je ujedno vrlo bitan moment kod kojeg je uočeno da utječe na kvalitetu rada i na osobnost ličnosti, a kroz koji mnogi prolaze.

Mi smo se dublje pozabavili ovom tematikom i našli odgovarajuće tehnike i alate kojima rješavamo postojeće probleme.

Polaznicima je omogućeno da to nauče kroz 3 bitna koraka te postanu svjesniji i sretniji prosvjetni djelatnici.

Tri važna koraka su dijelovi cjelokupne edukacije po imenom:

„ŠTO NEĆU, ŠTO HOĆU, A ŠTO MOGU?“

ZAŠTO OVA EDUKACIJA?

Osim pripremanja, osmišljavanja i realizacije rada nisu nas tijekom školovanja pripremili na nošenje s problemima koji miniraju naš rad i kojih je tijekom vremena sve više.

Što poduzeti u takvoj situaciji, a da pomaže svima?

Svakodnevno dolazeći na posao obasipa vas more manjih problema koje ako ne znate rješavati na duge staze, ubrzo će vam se vratiti u većem broju i naći će te se iznemogli, nemoćni ili frustrirani.

Koliko se dobro snalazite u rješavanju problema s kojima se susrećete svakodnevno u svom radu, toliko će vas drugi cijeniti, smatrajući vas kvalitetnom, kreativnom i mudrom osobom.

Nema veće sreće i motiviranosti kada naučimo kako se uspješno nositi s manjim i većim problemima.

Nikada ne smijemo zaboraviti da kvaliteta našeg radnog učinka utječe na naše zdravlje i ostatak života kojeg darujemo svojoj obitelji i prijateljima.

PRIPREMILI SMO ZA VAS ALATE I TEHNIKE KOJIMA ĆETE DOBITI ODGOVORE NA SLJEDEĆA PITANJA :

 • Što učiniti kada moje ideje nisu prepoznate? Kako kvalitetno komunicirati da me drugi razumiju i prihvaćaju moje ideje? Kako utjecati na druge radi zajedničkih interesa?
 • Što učiniti kad shvatim da trebam raditi na nečemu u čemu nisam na onoj razini na kojoj bi htjela/htio biti? Što je to što trebam kod sebe promijeniti, a što ne jer sam u tome dobar/dobra?
 • Na koji način zauzeti stav i komunicirati s kolegom/kolegama s kojim nisam u onakvim odnosima kakve želim? Kako prilagoditi i graditi odnos na obostrano zadovoljstvo i mir u konačnici?
 • Što je to što trebam učiniti kada imam kolegu ili roditelja koji me ne razumije? Kako uspostaviti korektan i partnerski odnos s njima? Kako se motivirati na uključivanje u sam proces?
 • Kako raditi s onima koji većinu vremena ometaju naš rad? Kako im se približiti s ciljem da nas poštuju i slušaju?

ŠTO DOBIVATE NA EDUKACIJI?

 • Polaznici će usvojiti i naučiti biti fleksibilni u izgradnji i održavanju komunikacije u odnosima
 • Naučit će pravilno koristiti komunikacijske vještine u svom radu
 • Naučiti će pronaći vlastite prioritete na kojima treba raditi, a koje ostaviti na standby-u
 • Dokučiti će svoj sustav vrijednosti i sustav vrijednosti drugih
 • Otkriti će svoj cilj, svrhu svog poziva
 • Stvoriti akcijski plan u ostvarivanju svojih ciljeva
 • SKRIPTU po kojoj rade, a nakon edukacije ostaje im kao dobar podsjetnik
 • UVJERENJE o završenoj edukaciji

 

STRUKTURA EDUKACIJE:

1. DAN: ŠTO NEĆU

 • ŽELJE
 • UVJERENJA
 • TRIGGERI
 • POZICIJE
 • PONAŠANJA

Polaznici prolaze i analiziraju situacije u kojima se nalaze, te uče kako donijeti odluke o tome koje stavke treba eliminirati, a koje modificirati. Uče prepoznati koja ponašanja mijenjati i kako, s obzirom na ono što žele postići. Kako bi se eliminirala određena nepoželjna ponašanja i situacije u koje upadaju, polaznicima nije samo važno znati što je to što ne žele već će naučiti odrediti koje to situacije su za njihov život ometajuće i više im nikako ne služe. Znati će prepoznati okidače svog ponašanja i naučiti kako prihvaćati tuđa ponašanja i stavove bez uzrujavanja kroz zanimljive vježbe.

2. DAN: ŠTO HOĆU

 • VRIJEDNOSTI
 • UVJERENJA
 • BLOKIRAJUĆA KOMUNIKACIJA
 • POINTS OF YOU

Polaznici će znati definirati koja uvjerenja koja nose su za njih ometajuća te ih je potrebno mijenjati, te njegovati ona koja im idu u prilog. Iznaći će svoje vrijednosti koje ih vode kroz život i razumjeti tuđe koje su u suprotnosti s njihovim. Znati kako se nositi s time i kako komunicirati, a da ne upadnu u sukob, već zadrže zadovoljne odnose. Za sve ovo izuzetno će im pomoći tehnika POINTS OF YOU koja u svojoj osnovi ima mogućnost gledanja na istu stvar s više različitih pozicija.

3. DAN: ŠTO MOGU

 • KOMUNIKACIJA
 • KONFLIKT
 • EMPATIJA/RAZUMIJEVANJE
 • POHVALA
 • PITANJE

Polaznici će naučiti koju ulogu imaju pitanja u komunikaciji i njihove prednosti (NLP metode rada). Na nizu primjera i vježbi usvojit će i znat će prepoznati što je nasilna, a što nenasilna komunikacija. Znati će preoblikovati informacije koje šalju i naučiti kako se radi promjena okvira u komunikaciji. Naravno i ono najvažnije i motivirajuće ako je u konačnici ispravno rečeno – POHVALA.

TRAJANJE, MJESTO I VRIJEME EDUKACIJE:

 • trening se sastoji od 3 radionice i svaka traje od 18:30 do 21 sat
 • mjesto održavanja edukacije je Centar za kulturu Novi Zagreb, Trg Narodne zaštite 2
 • datumi edukacija su sljedeći: 6., 13. i 20.11.2019.

Prijave i plaćanje edukaciju:

 • prijave za edukaciju primamo do 30.10.2019.
 • trodnevna edukacije iznosi 500 kuna
 • za ranije prijave, točnije do 25.10.2019. odobravamo popust od 70 kuna
 • plaćanje na IBAN HR5824070001100524149
 • svrha plaćanja, upisati Neću, hoću, mogu

ZA POLAZNIKE:

Svi polaznici ove edukacije dobit će e-book “5 koraka do općeg zadovoljstva” i 1 besplatni coaching termin uživo ili on-line

Autor i moderator radionica:

Aleksandra Ivanac / Life & Business coach / NLP master practitioner/ mag. prim. educa

 

škola

 

NEĆU - HOĆU - MOGU

PRIJAVA

Edukacije nastale iz vlastitog iskustva u 25-ogodišnjem radu u nastavi i neformalnom obrazovanju

“Tko radi na sebi, uspjeh mu je zagarantiran”

Roditelji dvoje djece, stručnjaci u korporacijama

Roditelji dvoje djece, stručnjaci u korporacijama

Vaše učinkovito komuniciranje s djecom

Kada pet puta riješimo situaciju na drugačiji način, i dijete je drugačije i drugačije se ponaša. Ne možemo uvijek biti maksimalno strpljivi, no ovo su alati koji život čine lakšim i čine vas boljim roditeljima.

Odgajateljica u vrtiću, 32 godine radnog staža

Odgajateljica u vrtiću, 32 godine radnog staža

Vaše učinkovito komuniciranje s djecom

Kad bi se djeca oglušila na „zadatke“, prije svoje edukacije reagirala bih da bih ja činila stvari za njih, primjerice da im skinem papuče i obučem cipele kad se pripremamo za igru na otvorenom, samo da budemo brži. No, trebamo raditi na osamostaljivanju djece. Naučila sam kako im prići da ih bolje i brže motiviram. „Žao mi je što, kad su moja djeca bila mala, nisam znala sve što znam sada“

Majka dviju djevojčica, polaznica edukacije

Majka dviju djevojčica, polaznica edukacije

Vaše učinkovito komuniciranje s djecom

Preporučujem  radionice  u Coaching Flow-u jer nakon njih jednostavno - nema suza, nema drame, nitko se ne osjeća loše. Uz ovakvu edukaciju svima je lakše; i djetetu i roditeljima. Aleksandra je stručna, pristupačna i ima konkretno znanje koje spremno prenosi na svojim radionicama. 

Majka, stručnjakinja u menagmentu

Majka, stručnjakinja u menagmentu

Vaše učinkovito komuniciranje s djecom

Danas se osjećam mnogo sigurnije uz sve te alate, jer nema više one misli „Možda nešto radim krivo“. Bez tih alata bih se sada osjećala kao da idem niz snježnu padinu, a nemam ni štapove ni skije.

I.M.-učiteljica u jednoj zagrebačkoj školi

I.M.-učiteljica u jednoj zagrebačkoj školi

Polaznica edukacije "Neću,hoću,mogu"

Došla sam naučiti razne vrste komunikacija. Kako su moje vrijednosti u komunikaciji su iskrenost, na seminaru sam dobila vjetar u leđa. Shvatila sam da je inicijativa upravo na meni i da se mogu pokrenuti, ako prvo krenem u organizaciju postojećih izazova i ciljeva.

A.K.-profesorica u jednoj zagrebačkoj školi

A.K.-profesorica u jednoj zagrebačkoj školi

Polaznica edukacije "Neću,hoću,mogu"

Došla sam da naučim kako rade coaching tehnike i kako one funkcioniraju kroz pitanja. Iznjedrila sam da je vrijednost komunikacije u kreativnosti u poslu i privatnom životu. Dobila sam ono što mi treba, a to je vjera u sebe i da ne budem previše kritična u sebe i da ne analiziram, nego da vjerujem u ono što radim. Strast je ta koju trebam uklopiti u ono što radim i komuniciram

I.T.- učiteljica u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi

I.T.- učiteljica u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi

Polaznica edukacije "Neću,hoću,mogu"

Kad sam pronašla seminar htjela sam da me ojača i da poboljšam komunikaciju, posebno u svom okruženju na poslu. Stvari koje sam slušala na seminaru nisu mi sve bile nove, ali mi je puno značilo to što sam trebala samostalno napraviti zadatke od tjedna do tjedna, kako bi se te stvari učvrstile, a ne da se znaju samo na bazi informacija što treba, nego da se prorade. Zadovoljna sam i shvatila sam da je moj posao igra i da ga trebam shvatiti kao zadovoljstvo.

T.M.-odgojiteljica u jednom zagrebačkom vrtiću

T.M.-odgojiteljica u jednom zagrebačkom vrtiću

Polaznica edukacije "Neću,hoću,mogu"

Došla sam na seminar kako bi naučila da više vladam sobom. Mislim da su to moje emocije u komunikaciji i da ću ih znati kontrolirati i znati pitati što trebam. Jednostavno moram vježbati u svim situacijama u koje dolazim. Nema instant rješenja, to sam shvatila na ovom treningu. Zadovoljna sam s voditeljicom i rado pričam prijateljima gdje sam bila. Po njihovom ponašanju sam pročitala da sam ja ponijela sa sobom s ove edukacije nešto pozitivno. Spustila sam sebe na dobru vibraciju prihvaćanja ljudi oko sebe, ne klasificirajući ih kroz neke razloge. Cijeli trening sam bila bolesna, na bolovanju, no dobar osjećaj u meni me gurao i nije mi bilo teško dolaziti

Menadžer, 27

Menadžer, 27

Polaznik "Mastermind puta 3"

Upisao sam MasterMind jer me zaintrigirao naslov programa; da „masteriraš sebe“. Nisam znao što želim, nisam imao cilj poslovno ni privatno. Nisam se znao kontrolirati, reagirao sam „pretjerano“. Dobio sam moć pozitivnog razmišljanja i pozitivnost prema samome sebi. Odmaknuo sam se od negativnih ljudi, imam bolje odnose, a sve zato jer sam krenuo - OD SEBE. MasterMind za mene znači pozitivan mindset. Velik benefit vidim u grupnom radu jer je riječ o ljudima koji su u sličnim situacijama, pa izmjenom iskustava edukacija postaje još efektnija. Trenerica Aleksandra Ivanac je vedra, pametna i ono što mi se jako sviđa je što te tjera da sam dođeš do odgovora, jer nije svrha da ti se serviraju odgovori koje tražiš! Preporučujem MasterMind program svima koji žele raditi na sebi, jer tu uvijek ima posla. Recept je jednostavan: Promjena mišljenja + malo akcije = PROMJENA.

Profesorica geografije, 35

Profesorica geografije, 35

Polaznica "Mastermind puta 3"

Upisala sam MasterMind program jer sam htjela pripremiti drugačiju nastavu za svoje učenike. Svatko ima drugačiji mozak i svatko uči na drugačiji način. No, nadalje me privukao naziv priručnika i radne bilježnice: „ROCK YOUR LIFE“ . Razmišljala sam što želim dalje raditi u životu. Sada znam bolje što je to. Odlučila sam pokrenuti svoj biznis. Dobila sam samopouzdanje, jer znam da mogu ono što odlučim. Dobila sam i konkretne alate da to postignem. Privatno, sada znam bolje što želim od svog partnera. Ovo nije klasično predavanje u kojem netko govori kako bi trebao živjeti svoj život. Ovdje se uči kako se posložiti, odrediti prioritete, kako se riješiti strahova, kako se pokrenuti! Ne radi se samo o jednom polju, jer kad radiš na jednom, kao da se sve drugo počne otvarati.... Atmosfera je jako ugodna. Radi se uz čaj kod trenerice kod kuće. Jedva sam čekala sljedeći termin i razmjenu iskustava i ideja. Baš je bilo zabavno! Učili smo kroz igru!

Magistra ekonomije, 33

Magistra ekonomije, 33

Polaznica "Mastermind puta 3"

MasterMind kao program ima jako dobar koncept. Sviđa mi se „vojnički tempo“; jasno postavljeni zadaci, u kojima točno znaš što se od tebe očekuje. Nakon obavljenog zadatka,, zajedno s trenericom Aleksandrom Ivanac se napravi „recap“ tj. osvrt na učinjeno te follow up - praćenje onoga što trebaš unaprijediti. Na taj način se stvarno ostvaruju benefiti. Korisno je raditi u grupi, jer se prepoznaješ u primjerima drugih polaznika. Možeš povući paralelu njihovih priča sa svojim izazovima i prepoznati slične situacije. Polaznici doslovce uče zajedno. Nakon edukacije, mogu reći da imam bolji fokus na svoj posao. Prije sam dosta emotivno doživljavala određene situacije u poslu, a sada su se emocije smanjile i manje reagiram „nepovoljno“. Primjećujem da mi se komunikacija uvelike poboljšala. Velika pogodnost je i što je trening vrlo cjenovno prihvatljiv

Mary Kay Ash

Poduzetnica / google

Svi imaju nevidljiv znak koji visi s njihova vrata, a na kojem piše ‘učini da se osjećam važno‘. Nikad nemojte zaboraviti tu poruku kad radite s ljudima.

Charles Darwin

engleski znanstvenik i prirodoslovac / google

Ne preživljava najjači od vrste niti najinteligentniji, već onaj koji se najbolje prilagođava promjenama.

Jim Rohn

motivational speaker / google

Motivacija je ono što vas pokreće. Navika je ono zbog čega nastavljate dalje.

Jack Welch

business executive / google

Suočite se s realnošću onakvom kakva jest, a ne onakvom kakva je bila ili kakva želite da bude.

Eric Thomas

speaker, educator / google

Nemojte razmišljati o onome što se može dogoditi u mjesec dana. Nemojte razmišljati o onome što se može dogoditi u godini dana. Jednostavno se usredotočite na 24 sata koja su pred vama i učinite što možete kako biste došli bliže cilju.

Martin Luther King, Jr.

aktivist za građanska prava / google

Ne morate vidjeti cijelo stepenište, jednostavno napravite prvi korak.

Vivek Naik

publicist / goodreads

Razmislite što ste sve učinili tijekom dana. Iznenadili biste se kako vam neke jednostavne, bezazlene aktivnosti kradu dragocjeno vrijeme.